Wat is een Doula - Geboorte Coach

''Het is enorm rustgevend te weten dat er de hele tijd iemand aanwezig is alleen voor jou!''

Nieuwe hype?

Een Doula is niets nieuws, vrouwen bevallen al eeuwen in de aanwezigheid van andere vrouwen. Dit komt omdat ze beter kunnen aanvoelen wat een barende mama nodig heeft. Door de aanwezigheid van een Doula bij de geboorte wordt de mama zo ondersteund dat zij haar eigen krachten leert kennen, meer zelfvertrouwen krijgt en beter leert luisteren naar haar lichaam. Hierdoor is de kans op een natuurlijke bevalling aanzienlijk hoger.

Hoe jij jouw bevalling ervaart, is belangrijk voor het verdere verloop van de kraamperiode. Hoe meer je als mama het gevoel hebt dat je het gedaan hebt op jouw manier, hoe meer het je een stimulans geeft om de kraamtijd aan te gaan.

Vlot, vlotter, vlotst

De meeste koppels hopen op de aanwezigheid en ondersteuning van de vroedvrouw tijdens een groot deel van de arbeid en bevalling. Jammer genoeg is dit voor vroedvrouwen in ziekenhuizen niet (altijd) haalbaar. Vroedvrouwen hebben enorm veel verantwoordelijkheden, ze zorgen ervoor dat ALLE mama’s en baby’s het goed doen op medisch vlak. Ze willen vaak niets liever dan jou ondersteuning bieden maar krijgen spijtig genoeg de kans niet om elke koppel gedurende het gehele tijd bij te staan. Daarom neem ik een deel over, het NIET MEDISCHE weliswaar.

Ik ben er niet alleen voor de mama's, maar ook voor de partner. Ik biedt emotionele ondersteuning tijdens deze bijzondere, spannende en vermoeiende uren rondom de geboorte. De nadruk ligt op het geruststellen, aanmoedigen, pijn verlichten en comfort bieden aan jullie beide.

Waarom een doula erbij nemen ?

Eigenlijk kunnen alle mama’s baat hebben met een doula tijdens de bevalling. Als doula zal ik jou gedurende het hele proces opvolgen en ondersteunen.

"Ga ik dit kunnen?"

Sommige mama's en/of partners zien het niet zitten of weten niet zeker of ze het goed doen of het zelfs gaan aankunnen. En dit geldt zowel voor alleenstaande mama’s, als mama’s met een partner. Ik zorg ervoor dat iedereen actief betrokken wordt bij het gebeuren en dat het een onvergetelijke maar vooral mooie ervaring mag zijn.

Geboorteplan

Alles wordt vooraf tot in de puntjes besproken, vooral om jou eens te laten stilstaan bij de vele mogelijkheden die er bestaan. Jou wensen zijn mijn streefdoel, ik zal die wensen op een respectvolle manier aan het medisch team doorgeven. Op hun beurt doen ze hun best om alles volgens jou plan te laten verlopen (behalve indien het medisch niet verantwoord is)

Get Your Baby Pakket

1595,-

- Kennismakingsgesprek

- 2 prenatale sessies ter voorbereiding op de bevalling

- Opstellen van geboortewens

- Graaf verassingspakket van jouw Doula!

- We hebben regelmatig contact via telefoon, WhatsApp, ...

- Stand by vanaf 37 weken voor jouw bevalling

- Indien nodig Stuitbehandeling en/of Overtijdsbehandeling

- Gratis gebruik van Elle Tens twv 70,- , aroma therapie, geboorteballen

- Warme begeleiding en ondersteuning tijdens de duur van de arbeid en bevalling

- Geboorte Reportage zodat de bevalling mooi op beeld vast ligt

- Massage tijdens de zwangerschap of post partum

- Nagesprek

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram