Lieve woorden

Wat zeggen mijn mama's en partners

Om je een indruk te geven wat mijn mama's zeggen over mij als Doula kan ik met trots zeggen dat ze hier hun meest waardevolle herinneringen hebben neergezet. Lees hieronder een aantal reviews van mijn begeleidingen.

..

...

...

Begin april mochten wij ons zoontje verwelkomen. Cynthia was onze back up doula. Wij hadden vooraf nog geen contact gehad met elkaar, toch voelde ik mij vanaf de eerste moment op mijn gemak bij haar. Het was zo een geruststelling dat Cynthia aanwezig was. Ze heeft ons tijdens de bevalling super goed ondersteund en begeleid. Het is enorm rustgevend te weten dat heel de tijd iemand aanwezig is alleen voor jou! Ook de foto’s zijn een prachtige herinneringen! Ik kan het iedereen aanraden

Nina en Matthias

Via via deze fantastische Doula leren kennen! Door omstandigheden is de vader niet in beeld en had ik nooit willen nadenken over de werkelijke bevalling. Tot een vriendin Cynthia voorstelde. Amai wat een prachtige dame! Zaterdag nacht is mijn water gebroken om 1u. Direct Cynthia gebeld. Samen naar het ziekenhuis en zij is bij me gebleven tot maandag morgen. (de baby is geboren maandag morgen om 4u34) ik had de bevalling nooit zonder Cynthia gekund! Wat een dame. Ik ben haar zo ontzettend dankbaar dat ze al die tijd bij me is gebleven.

Elke Dw

Wij waren zo blij met onze Doula
Wij zijn in maart bevallen van een prachtige dochter. Zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling zijn wij bijgestaan door onze Doula, Cynthia.
Tijdens de eerste intakegesprek krijgen wij documenten met een uitgebreide vragenlijst en een blad met pictogrammen. Elke vraag heeft ze met ons overlopen met de nodige informatie. De vragen waren zeer duidelijk en heel specifiek.
Tijdens de vele bezoekjes van Cynthia heb ik verschillende oefeningen aangeleerd gekregen om de pijn te verzachten, om het soms iets dragelijker te maken en om mijn lichaam voor te bereiden op de zware inspanning.
Deze oefeningen kan dan ook gebruikt worden tijdens de bevalling.
Ik vond het zeer aangenaam dat mijn partner ook betrokken werd tijdens die oefeningen. Zo krijg je een intiemere band met hem, samen werken naar het moment. Dit was heel betekenisvol voor de toekomstige papa.
Met deze handelingen kon mijn partner ook iets rustiger vertrekken naar het ziekenhuis. Zo was hij toch al een beetje op de hoogte wat er van hem kon verwachten worden.
Heel onverwachts brak mijn vliezen, even paniek in mijn hoofd en op nog geen uur tijd stond Cynthia naast mij in het ziekenhuis. Ik was zo blij om haar te zien. Ze stelde me gerust en hielp me om me mentaal voor te bereiden op de arbeid. Zonder valiezen kwamen we aan in het ziekenhuis en ik had het daar heel moeilijk mee. Gelukkig heeft Cynthia me daarin geholpen om dat deel los te laten. Ik moest me nu concentreren om iets anders, op iets belangrijkers.
Zowel Nicolas als ik waren zo blij met onze Doula. Ze was onze steun en toeverlaat.
Ze heeft hem zo goed begeleid tijdens de lange uurtjes, heeft hem instructies gegeven, hem nog extra handelingen aangeleerd om me te helpen ontspannen en om me bij te staan tijdens de weeën. Op die manier had Nicolas echt een gevoel van enorme betrokkenheid en nam hij ook intens de bevalling mee.
Ook voor mij heeft ze zoveel gedaan: ze heeft mij gerust gesteld, me moedigde en steunende woorden toegefluisterd waar ik achteraf haar zo dankbaar voor ben. Ze gaf me extra uitleg als ik vragen had, zij sprak steeds de vroedvrouwen aan waar ik op dat moment niet echt zag zitten, ze masseerde me ook als Nicolas er even niet was, we hebben gelachen,… ze heeft tijdens die vele uurtjes zoveel voor mij betekent en wij zijn haar nog steeds dankbaar voor haar aanwezigheid. Soms is een knipoog of een lach zoveel meer waard.
Een extra meerwaarde aan Cynthia: ze is ook nog eens een fantastische professionele fotografe waardoor wij prachtige foto’s hebben van de bevalling. Het was zo fijn om dit na de geboorte te bekijken, om het te herbeleven. Deze fotoreportage is er om te koesteren, een moment die voor eeuwig vast staat.
Ik heb een prachtige bevalling mogen meemaken! Ik heb afgezien maar ik heb er ook van genoten. Het is zo prachtig! Zij hebben het compleet gemaakt door hun aanwezigheid, door hun steun, door hun helende handen, door hun lach, kortom: bedankt voor alles!!
Ik zou het iedereen aanraden om te bevallen met een Doula. Je hebt een extra vertrouwenspersoon naast je zijde en je voelt je zo veilig omdat ze de kennis heeft, je hebt samen me haar naar het moment toegeleefd en je voelt u zo op u gemak bij haar.
Ik wil Cynthia nu al boeken voor mijn tweede bevalling 🙂
EEN TOPPER!

Xandrine en Nicolas
menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram