Geboortefotografie

Waarom kiezen voor geboortefotografie?

Gefeliciteerd, jullie krijgen een klein wondertje! Of misschien zelfs meer dan één … Wat een unieke periode is er aangebroken. Negen maanden mogen jullie samen uitkijken naar de dag van de bevalling. Die dag is natuurlijk uniek en zoals dat vaak gaat met unieke momenten, wil je dat deze voor altijd kunnen koesteren. Maar wie gaat foto’s nemen tijdens zo’n intieme moment?

Een bevalling is een moment van jullie, dat moeten jullie allebei bewust meemaken. Emoties, spanning en inspanning zorgen er al snel voor dat er tijdens een bevalling zoveel indrukken zijn. Vaak is het de partner die de taak krijgt om de bevalling te fotograferen. Maar kan jij dat dan nog denk je?

Zelf de geboorte fotograferen mag natuurlijk altijd, maar neem van mij aan dat je dan écht met hele andere dingen bezig bent dan het vastleggen van die sterke handen die kracht zoeken of het washandje dat liefdevol op het hoofd wordt gelegd. Met als resultaat dat je straks met foto’s zit waarop de billen van de verloskundige te zien zijn … En wat als je nu niet precies die momenten vastlegt die je partner voor ogen had?

Geboortefotografie: pure en intense momenten

Wil je dat deze momenten wél op beeld worden vastgelegd, boek dan mijn geboortereportage. Dit is precies waarvoor ik tijdens een geboorte aanwezig ben: om die details vast te leggen die anders vergeten worden. Tijdens de geboortereportage fotografeer ik op een pure en intense manier de geboorte en alles wat daarrond gebeurt. Jullie staan beide spontaan op de foto’s, net als alles rond jullie. Het gaat hierbij om meer dan alleen het nemen van mooie foto's, het gaat om het vastleggen van het gevoel van dat moment. Ik zorg ervoor dat jullie geboorteverhaal klopt.

Mijn werkwijze

Onderstaand leg ik jullie kort uit wat jullie kunnen verwachten van mij als geboortefotografe. Een bevalling is vaak niet te voorspellen, dus een beetje zekerheid over de geboortefotografie is wel tof. Dan hoeven jullie daar in ieder geval al geen zorgen over te maken.

Vooraf

Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen ons en dat jullie vertrouwen hebben in mij. Daarom kom ik vooraf altijd langs voor een (vrijblijvend) kennismakingsbezoek. Neem de tijd om deze beslissing te nemen, want het is natuurlijk niet niks om een geboortefotograaf om je heen te hebben tijdens zo’n intieme gebeurtenis.

Besluiten jullie voor mij te kiezen (Demax, merci!), dan hebben we regelmatig contact tijdens het verloop van de zwangerschap. Vanaf week 37 ben ik 24/7 telefonisch bereikbaar voor jullie, ook tips kan ik wel meegeven als je dat wil want als Doula weet ik wel het 1 en het ander. Op het moment dat de weeën begonnen zijn of jullie vermoeden dat het water is gebroken ... dan bellen jullie me op. Zodat ik me kan klaarmaken en vertrekken.

Wat als?

Omdat er soms zwangerschappen zijn waar het even anders loopt dan gepland, valt een geboorte niet strikt vast te leggen. Deze ongeplande situaties zullen we ook bespreken tijdens het kennismakingsgesprek.

Tijdens de bevalling

Geboortefotografie kan zowel thuis als in het ziekenhuis. Begin je thuis maar moet je vanwege omstandigheden naar het ziekenhuis? Dan ga ik gewoon met jullie mee. Al bij binnenkomst begin ik met fotograferen en daar ga ik mee door tot en met de eerste twee uur na de geboorte. Uiteraard loop ik niemand in de weg. Bij het ‘moment’ richt ik me vooral op jullie en jullie kleintje(s). De liefdevolle blikken naar elkaar, de emoties, de eerste aanrakingen, het eerste huiltje; ik leg het allemaal vast. Zodat jullie nadien met trots kunnen terugkijken op dit moment, of soms alles beter kunnen plaatsen.

Na de bevalling

Na de geboorte zal ik nog even blijven om het meten, wegen en de eerste kusjes vast te leggen. En natuurlijk maken we dan de eerste gezinsfoto! Binnen de 24 uur ontvangen jullie per mail vast een kleine selectie. Voor het complete geheel heb ik meestal 2 tot 3 weken nodig. Mocht je foto’s willen gebruiken voor het geboortekaartje? Laat het dan gewoon even op voorhand weten! Dan krijg je binnen de 2 uur na men thuiskomst een paar geschikte foto’s per mail.

Willen jullie zeker zijn van prachtige foto’s tijdens de geboorte? De eerste kostbare herinneringen van jullie gezin? Boek dan nu een geboortereportage!

Complete geboorte

1495 ,-

Vrijblijvend kennismakingsgesprek


Aanwezig van begin arbeid tot
2 uur na de geboorte


Stand -by vanaf 37 weken, 24/7


Back-up fotograaf


Complete selectie bewerkte digitale foto's + Slide show

Complete All In

1895 ,-

Vrijblijvend kennismakingsgesprek


Zwangerschapsshoot


Aanwezig van begin arbeid tot 2uur na de geboorte


Stand-by vanaf 37 weken, 24/7


Back-up fotograaf


Complete selectie bewerkte digitale foto's + Slide show


New born lifestyle fotoreportage

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram