Wie ben ik?

Ik ben Cynthia, Doula, Fotografe en vooral trotse mama van mijn 2 spookjes, Maily (2012) en Steal (2017)

Mijn weg

In 2016 stopte ik na 2 jaar met de studies kleuteronderwijs, mijn wens naar een 2de spook was zo groot dat ik de studies on hold zette. Om de periode "ik wil zwanger worden en zwanger zijn" te overbruggen startte ik als poetsvrouw. Ik deed dit tot ik om medische redenen niet meer mocht gaan, wow echt respect voor deze mensen! Een totaal onderschatte job waar ik gelukkig wel geluk had met de klanten. Ze waren lief en heel respectvol. Jammer voor hen kwam ik niet terug na de bevalling. Ik mocht aan de slag gaan als kinderverzorgster, al snel ontdekte ik dat ik naar meer zocht.

Ik fotografeerde al men hele leven als hobby, maar ik had dus nooit gedacht dat ik de combinatie zou gaan doen. Ik begon erop los te fotograferen vanaf het moment dat ons kleinste spook geboren was. Natuurlijk had ik nog een hele weg af te leggen en moest ik ook in het fotograferen gaan zoeken wat me beste lag.

Kindjes fotograferen

Nu had ik snel door dat ik hierin verder moest gaan, want dat wat ik fulltime deed (kinderverzorgster), daar had ik geen voldoening meer aan (pas op tot op de laatste second heb ik men hart en ziel gestopt in de kindjes).
Ik heb van men hobby men bijberoep kunnen maken, maar het moest vol te houden zijn, ik moest meer klanten in het weekend doen dan dat ik uren in de opvang stond. Ik moest gaan kiezen en heb met pijn in het hart de kindjes en de crèche achter me gelaten.


Geboortefotograaf

Ik ging full time aan de slag als fotograaf en verdiepte me meer en meer in de geboorte wereld. Ik wilde meer zijn dan de fotograaf die tijdens de bevalling achter de lens zit. Ik wil de mama en partner kunnen helpen, kunnen bijstaan in hun 9maanden zwanger zijn, in hun arbeid, in hun eerste maanden met hun baby. Dus ben ik gaan zoeken waar ik heen moest met dit idee. Ik ben aan de slag gegaan in afstandsonderwijs, ik leerde de cursus van doula helemaal uit men hoofd, ik leesde boeken, ik luisterde podcasts en begon vroedvrouwen aan te spreken. Dit is het, dit wil ik doen! 

Doula

Zo gedacht, zo gedaan. Hiervoor volg ik nu ook nog de opleiding bij de Doula federatie, want zo een cursus leren is echt niet hetzelfde als in de praktijk. En als je zo iets wil gaan doen, moet je het goed doen. Mama's en partners hebben op zo een moment geen nood aan gepruts. Ik kreeg de kans om mee te lopen bij enkele vroedvrouwpraktijken, en hun beter te leren kennen. Wat een top madammen, niet?! Wat zij doen, de visie die zij hebben is gewoon de weg die ik graag mee wil opgaan. En laat nu juist een vroedvrouw samen met een Doula een ideale combinatie zijn ! Vraag dat maar eens aan onze buren (de Nederlanders)

En laat ons zo een prachtig moment dan ook nog eens vastleggen op een gevoelige snaar, en dan heb je gewoon de perfecte combi.

Ik beloof jullie allemaal, ik doe dit met heel veel liefde en wilskracht. Ik ben soms een beetje gek (je kent het wel zo dat tikkeltje gekheid op een stokje), maar ik weet als ik iets wil, dan ga ik er ook voor. 

Als jullie nog vragen hebben, stel ze maar gerust en dan probeer ik jou zo goed mogelijk te antwoorden. 
En wie weet tot binnenkort ! 

Liefs Cynthia

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram