26 maart 2020

CORONA = Niet Opgeven, Niet Plooien!

Niet opgeven en niet plooien is in deze dagen mijn grootste moto, want mijn kleine mooie kersverse bedrijfje voelt een enorme pijn en verlies in deze Corona dagen... De vragen dollen door men hoofd, door elke kleine zelfstandige zijn hoofd... Hoelang gaat dit duren? Overleef ik dit wel? Wat is er open? hoe kan ik men zaakje levend houden?

De tweede CORONA week is een feit en het zal helemaal niet de laatste zijn...

Ik wil jullie even meenemen in mijn corona leventje, vorige week dacht ik nog dat alles snel ging over zijn (of ik hoopte het toch) ik probeerde men klantjes nog wat uit te stellen om ze af te zeggen en te verplaatsen maar het moest, het moest echt.
Ik kan het risico niet nemen, ik verlies hierdoor een enorm grote smak van men inkomen! Ja echt veel, en de rekeningen blijven komen en gaan jammer genoeg niet naar beneden.
Er zijn ook positieve kanten aan het verhaal hoor...
Ik geniet wel elke dag van men kids als nooit tevoren, want ik vond men weg nog niet tot op heden om alles goed in te plannen, en nu nu heb ik bijna niets meer om handen dan men kids en men huishouden, en het lukt me aardig goed, het lijkt wel een fulltime job, meer zelfs...
Ik zit met de vraag in men hoofd van hoe ik dit hiervoor combineerde met men zaakje en een hoofdberoep als kinderbegeleidster....
Wow nu besef ik pas waarom ik in oktober helemaal ben gecrasht en een burn-out had! Eigenlijk voelde ik net voor de corona tijd dezelfde symptomen aankomen, dus misschien komt deze periode wel als geroepen voor me... Behalve financieel dan weer. Neen geld is niet het belangrijkste, maar we hebben het verdomme hard nodig om te kunnen leven met een gezin van 4.
Nu kan ik geen kant uit, en ben ik op nieuwe ideeën gaan broeden, maar ja eer alles is uitgewerkt en geleverd is zijn we al weer een hele eind verder en een nieuw idee vraagt ook weer om een investering...
Ohn ik mag misschien niet de hele tijd klagen maar ja...
Ik ben dan wederom zo blij dat ik fantastische klantjes hebben die het begrijpen en gewoon hun reportages verplaatsen en niet annuleren. BEDANKT HIERVOOR ! <3

Ik zei al eerder dat ik echt aan het genieten ben van mijn kids. Ik leerde men dochter al wat extra kneepjes van het vak, ik leerde haar met de naaimachine mondmaskers maken. In het kippenhok mochten ze graffiti spuiten omdat we daar graag iets vrolijker van wouden maken. Mijn kleinste zwijntje wil steeds taart bakken en koken, dus de kilo's komen eraan ! 😀
En zelf zelf heb ik terug men oude liefde gevonden! Mijn koersfiets, die onder een dikke laag stof stond 🙂

Dus lieve mama's en papa's gelijk hoe moeilijk deze periode is voor iedereen. Geniet van de kleinste dingen en de momenten die anders gewoon aan je voorbijgaan.
En wil jij een handje helpen, dan kan dat altijd. Ik sta altijd open om jullie eigen gemaakte foto's te bewerken, jullie foto albums samen te stellen en leuke projectjes uit te werken! Gewoon SHOOT en dan helpen we elkaar! <3

Want weet je in deze tijd is het zo belangrijk dat we LOKAAL GAAN DENKEN.
Ik ben dan ook extra opzoek gegaan naar de lokale handelaars in mijn lieftalige Lievegem !
Hieronder zet ik ze graag voor jullie op een rijtje want mensen helpen kan ik niet laten en ik hoop hierdoor een verschil te kunnen maken voor hun "kindje" hun zaak. Al is het maar een klein beetje, alle beetjes helpen!

Liefs Cynthia

LEVENSNOODZAKKELIJKE DINGEN
(=bedankt toppers dat jullie doorgaan !)
VROEDVROUWENPRAKTIJK NIEUW LEVEN - mijn eigen collega's blijven ook aan het werk, want de gezondheid van zwangere mama's en kersverse mama's en baby's is zo belangrijk. Samen staan we sterk!
www.praktijknieuwleven.be

APOTHEEK LIEN RIJCKAERT - Oude Staatsbaan 74, Zomergem - 09 372 57 07
Deze liefste apothekeres levert nu ook jou medicatie aan huis indien het zelf afhalen moeilijk is. https://www.facebook.com/apotheekrijckaert/

THUISVERPLEGING HILDE MAES
want ook nu moeten de mensen hun zorg krijgen 0496/23.73.03

Voeding
GROENTEN EN FRUIT 'T KONIJNTJE - Deze toppers blijven open in deze moeilijke tijden 7/7 kan je hier verse groentjes en fruit ophalen. Klanten kunnen zelfs online of telefonisch al hun bestelling doorgeven en kiezen voor afhaling of thuislevering.
https://lovendegemonline.be/be-nl/konijntje/ of www.facebook.com/pg/Groenten-en-Fruit-t-Konijntje

NI AMO IJS -Nogsteeds kan deze lieve dame aan de slag om voor ons de lekkerste ijsjes te maken en dit allemaal biologische. Er zijn geen openingsuren, dit is enkel op afspraak waardoor je super veilig je ijs kan gaan afhalen.
Oosterveld Kouter 16 - Lievegem - 0492 31 98 95
https://www.facebook.com/niamoijs/

HOEVEZUIVEL SIMOENSTEDE in Waarschoot blijft open. Zij maken van de melk van hun koeien verse zuivel. Kaas en ijs van collega's.
https://www.simoenstede.be/

LEONIDAS WAARSCHOOT - zij blijven open voor een lekke doosje troost kan je steeds bij hen terecht.
https://www.facebook.com/pg/Leonidas-Waarschoot-1443452405943767/posts/

Kledij
CINDYSCORNER- Is een winkel met modeaccessoires en geschenkartikelen. Wil je iemand verrassen in deze geïsoleerde tijden met een kaarsje, handzeep, geurstokjes... Zij leveren aan huis ? Bestellen kan via FB Cindy’s Corner, IG Cindyscorner1 of via de website www.cindyscorner.be

Sport en Beweging
(Sporten blijft belangrijk en zeker nu doet het dubbel zoveel deugt)
MUMS EN BUBS - Mijn lieve partners en ikzelf gaan door met online lessen, mijn lessen zijn elke vrijdag avond van 19u tot 20u live te volgen op mijn instagrampagina.
www.mumsenbubs.be

FUNMOVE is een fitness gelegen in Zomergem. De fitness zelf is dicht, maar zij hebben nu verschillende alternatieven uitgewerkt: gratis fitnesstrainingen op hun youtubekanaal https://www.youtube.com/watch?v=kB0QEp2-1sI&t=199s, verhuur van fitnessmateriaal en een uitgebreid online aanbod voor thuis www.funmove.virtuagym.com

NAMASTE YOGA
De lessen gaan niet meer door, maar er is een online aanbod ontwikkeld. Meer info op https://www.masanteyoga.be/

Creatieve breins
PINKEPINKE - Geven creatieve workshops maar deze worden even uitgesteld. In deze tijden is een echt kaartje in de post voor sommigen echt wel een opsteker ! Hier kan je leuke en handgemaakte kaartjes bestellen via de webshop. In Waarschoot kan het geleverd worden.
https://www.etsy.com/shop/pinkepinke/

Metime lieverds (kapsters, schoonheidsalons, ... )
ABSOLUTE CHIC - voor de mooiste gelnagels en wenkbrauwkleuring kan je hier terrecht! Kerkstraat1 bus 1, waarschoot - 0497 84 44 38
https://www.facebook.com/ACAbsolu.Chic

JOLIEJULIE - Moest jammer genoeg nu even haar deuren sluiten net als ik. Maar laat jullie na deze periode maar eens goed in de watten leggen door deze dame. Kort eindeken 62, Lovendegem - 0485 53 99 23 https://www.facebook.com/JolieJulie2017

Collega fotografen en Grafische collega's
SLOW AND MINDFUL is nog steeds online bereikbaar. Bij hen kan je terecht voor al jou ideeën te laten uitwerken. Zij hebben hun passie en kunnen gelegt in de Grafische vormgeving en Webdesign
www.slowandmindful.be 

ELLE DE RUDDER - design/online marketing freelancer
www.ellenderudder.be

KIM DE GRAEVE - jammer genoeg kan Kim net als ik niet meer fotograferen door de maatregelen maar bij Kim kan je wel online workshops boeken en net als bij mij cadeaubonnen aanschaven !
https://www.fotograeve.be/

KNIPOOGJE - Hier van het zelfde laken een broek bij men collega fotograaf ! Maar na deze periode staat ook zij klaar om te knallen en jullie herinneringen vast te leggen!
www.knipoogjefotograaf.com

Andere super zaakjes in Lievegem
ID INTERIEUR- winkel van Boss verf, verfbijhorigheden en onderhoudsproducten is gesloten . Maar alles kan telefonisch of per mail besteld worden en wordt in Lievegem gratis aan huis gebracht. Dus wie van de nood een deugd wil maken en een verfklus wil aanpakken nu hij toch 'in zijn kot' moet blijven... bel gerust.
0478/66.87.09 - Veerle@id-interieur.be - Www.id-interieur.be

TAXI JEMBI - Luchthavenvervoer - Privé Vervoer - Ziekenvervoer
Wil jij van zodra deze gekte over is opreis gaat, gaan uiteten en dansen en glaasjes kunnen drinken ? Dan kan je steeds beroep doen op taxi jembi om veilig op je bestemming en thuis te raken
www.jembi.be

SANYVAN - loodgieters zijn er ook nu nodig voor jullie dringende zaken kunnen jullie steeds contact opnemen.
www.sanyvan.be 

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram