14 februari 2020

Geboorteverhaal van Loic

Daar ging men telefoon
De nacht van 4 mei 2019 nacht sliep ik als een roosje, niets vermoedend werd ik wakker rond 7u en zag ik in de inbox van men gsm enkele berichten staan van mamie. Rond half 3 hadden ze laten weten dat het water gebroken was. Rond 4 uur dat stilaan de weeën begonnen waren. Ik was zo in paniek dat ik het gemist had, ik wist even niet wat te doen en waar te kruipen...
Ik vertel nogtans steeds dat ze me niet mogen sms'en maar moeten bellen als het zover is !

Douche.. aankleden … en weg !
Ik stuurde een sms om even te polsen hoe de stand van de bevalling was...
Ondertussen ging ik snel douchen en alles klaarnemen.
Nog steeds geen antwoord, dus ik stuurde opnieuw een sms, ik wou niet bellen want je weet maar nooit hoe ver ze al stonden...
Ik sprong dan maar in de auto om te vertrekken, toen kreeg ik net een sms binnen dat alles was stil gevallen en ik nog wel even de tijd had...
Weer uit men auto en dan maar even ontbijten 🙂

Volgende vorderingen
Om 15u10 kreeg ik een sms dat ik mocht komen, want er waren enorme vooruitgangen geboekt. Ik snelde naar het ziekenhuis en keer op keer is dit een super spannend moment. Want bij een bevalling lig je niet vast aan en tijdschema.

Ik kwam aan in het ziekenhuis en werd super warm onthaalt door de vroedvrouw van dienst, wat een geweldige vrouw. We spraken af waar ik beste kon gaan staan want we waren wel met een paar 🙂 Zodat niemand in elkaars "weg" liep. Maar ik kreeg carte blache van haar.

Eens in de kamer
We gingen samen naar de verloskamer en daar kwam ik uit bij de top mama's en hun dochtertje die mee haar broertje wou verwelkomen. Mama had een epidurale en lag op haar gemakje nog wat te rusten. Zodat ze zeker kracht genoeg had.
Grote zus had haar fototoestel mee, want ze wou zeker foto's nemen van de eerste momentjes. We namen samen wat foto's van mama en mamie, en dat vond ze geweldig. Wat een top meid was dit, die alles zo intens en krachtig kon meemaken.

Persen
Ik had zelf nog nooit een epidurale meegemaakt, dus voor mij was alles nieuw. De mama kreeg te horen wanneer ze mocht gaan persen, en kon zo haar kleine man eruit persen.
Na een klein poosje kon de mama deze knapperd Loic aannemen en genieten.

Geniet van jullie prachtig gezinnetje !
Liefs Cynthia

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram